Het Franse Morgnieux heeft een nieuwe lijn truckloaders. Met deze zuigmachines die je kunt monteren aan pick-ups, aanhangers en trailers, zijn grote hoeveelheden afval en bladeren binnen korte tijd te verzamelen en te verpulveren.
De Morgnieux truckloaders zijn aangedreven door een benzinemotor en standaard voorzien van een zware turbine met zes schoepen waarbij de binnenvoering vervangbaar is. Een centrifugaalkoppeling voorkomt schade aan de turbine en motor. De uitblaaspijp is draaibaar. Er diverse uitvoeringen, variërend van 9 pk Vanguard, 13 pk Honda tot 16 pk Vanguard met elektrostart. De lengte van de aanzuigslang is standaard 3,3 of 5 meter. Alle modellen zijn te voorzien van een 80-kilometeraanhanger. Door het LQS-systeem kan één persoon zonder hulp de truckloader aan een wagen koppelen of stallen. De kleinste weegt 109 kg en kost 1.970 euro, de zwaarste weegt 193 kg en is te koop voor 4.095 euro ex btw. Een versie op een 80 km onderstel is vanaf 4.450 euro tot 6.650 euro ex btw verkrijgbaar.
Morgnieux in Nederland
Sinds 2009 zijn de aanbouwwerktuigen voor compacttrekkers van Morgnieux in Nederland verkrijgbaar. Importeur is MW Machines in Heeten. Naast de truckloaders zijn er ook sneeuwschuiven, kippers, weidebloters, klepel- en cirkelmaaiers, vollegrondsfrezen, grasopvangsystemen en zuigunits.

Gerelateerde artikelen