John Deere heeft in Amerika een nieuwe serie subcompacttrekkers gelanceerd. Met deze 1-serie kun je vanuit de stoel een ondermaaidek, voorlader of een graafkraan in de driepunt aankoppelen.

De nieuwe 1-serie wordt gemaakt in Grovetown en vervangt de 2305, zei Dan Paschke (John Deere productmarketingmanager). Aan de 23 pk sterke 1023E en 25 pk sterke 1026R, beide met een Yanmar driecilinder dieselmotor, kun je diverse werktuigen koppelen: van voorlader tot maaidek en van kopeg tot graafkraan. Het maaidek koppel je aan door er overheen te rijden (AutoConnect). De maaihoogte is ook vanaf de stoel in te stellen.
Eenvoudig aankoppelen
Met iMatch en AutoHitch koppel je werktuigen in de driepunt aan zonder de stoel te verlaten. In de driepuntshef kun je maximaal 650 kg tillen. Verder is er een geheugenpositie waarmee je met een druk op de knop terug kunt naar de ingestelde hoogte van de hef. De 1026R heeft standaard voldoende licht om in het donker te kunnen werken. Ook cruisecontrol en een 12-volt-aansluiting zijn standaard. De serie kost in Amerika tussen 11.300 en 12.500 US dollars (circa 8.000 en 9.000 euro). Volgens Paschke komen de trekkers ook naar Europa.