Favoriet

Verzorging

Vervaet bouwt compacte maai-opvangcombinatie

Machinebouwer Vervaet in Biervliet heeft een compacte en slagvaardige maai-opvangcombinatie gebouwd met een opvangbak van 1.500 kg achterop de trekker en voorop een klepelbak. De eenvoudig aan en af te koppelen opvangbak zit zo dicht tegen de trekker aan dat een relatief lichte trekker de klus kan klaren.

De bak heeft zijn scharnierpunten op 210 cm hoogte en stort door een oversteek van ruim 50 cm makkelijk in een container van 185 cm hoog. Het maaiwerk wordt verricht met een 2,60 meter brede Dücker-klepelmaaier met 24 klepels die relatief ver voorop de trekker is gebouwd. Daardoor is het eenvoudig om obstakels te ontwijken. Eventueel kan de chauffeur voor dat doel ook nog gebruikmaken van een sideschift.

Een vijzel brengt het gemaaide gras naar de zijkant van de maaier, waar de hydraulisch aangedreven Mulag-blower het gras via een slang in de opvangbak blaast. De bestuurder kan de blower eenvoudig aanpassen aan de hoeveelheid gras. De maaier en de blower verlangen een motorvermogen van 74kW/100pk.

De opvangbak kost 49.500 euro (exclusief btw) en de Dücker-maaier met vijzelafvoer staat voor 22.500 euro (exclusief btw) in de boeken.

 

Gerelateerde artikelen