Favoriet

Verzorging

Draaibare arm van Becx

Becx Tuinmachines presenteert de MA420D, een 180 graden draaibare maaiarm die zowel links als rechts van de werktuigendrager te gebruiken is. De arm heeft een telescopische deel waardoor de arm 4,2 meter ver kan reiken. De arm weegt 470 kg en kost 23.000 euro exclusief BTW.

Becx in Moergestel is niet vreemd met het ontwikkelen en bouwen van aanbouwwerktuigen. De HS 130 en 150 heggenscharen zijn daarvan het bekendste voorbeeld. Nu komt Becx met een draaibare maaiarm met een reikwijdte van 4,2 meter. De telescoperende arm draait 180 graden, daardoor kan de arm evengoed links al rechts van de machine gebruikt worden. De arm schuift 60 centimeter uit en is tegen aanrijden beveiligd met een accumulator. Door het telescoperende giekdeel is het mogelijk dicht bij de werktuigendrager te werken, zonder dat de arm aan de andere zijde buiten de machine steekt.

De bevestigingsklem voor het werktuig kan om zijn as draaien en is standaard uitgevoerd voor een koker van 80 maal 80 millimeter. De arm heft zes hydraulische functies en heeft daarom bij voorkeur zes dubbelwerkende ventielen nodig. Maar met drie gaat het ook, dan moet je de oliestromen elektrisch omzetten. Becx heeft daarvoor zelf een regelblok ontwikkeld.