Favoriet

Boomverzorging

Husqvarna bouwt nieuwe kettingenfabriek

De Zweedse fabrikant Husqvarna gaat een nieuwe fabriek bouwen voor kettingen voor kettingzagen in het Zweedse Huskvarna. Daarnaast wil de fabrikant de productiecapaciteit voor cilinders voor tweetaktmotoren uitbreiden. Met de bouwplannen is een investering gemoeid van circa 117 miljoen euro.

De Zweedse fabrikant Husqvarna gaat een nieuwe fabriek bouwen voor zaagkettingen in het Zweedse Huskvarna. Daarnaast wil de fabrikant de productiecapaciteit voor cilinders voor tweetaktmotoren uitbreiden. Met de bouwplannen is een investering gemoeid van circa 117 miljoen euro.

De investeringen onderstrepen het streven van de Zweedse fabrikant om wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van handgereedschap voor de tuin- en bosbouw. Zaagkettingen zijn volgens Husqvarna essentieel voor de prestaties van kettingzagen. Met de bouw wil de fabrikant ook een belangrijke rol gaan spelen op de vervangingsmarkt.

Husqvarna koos voor Huskvarna omdat het hier kan beschikken over een uitstekende infrastructuur en voldoende goedgeschoolde medewerkers. In Huskvarna maakt de fabrikant al kettingzagen, bosmaaiers en trimmers. Naar verwachting zal de nieuwe fabriek in 2015 werk bieden aan 100 medewerkers.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen