Favoriet

Bedrijven

Kawasaki stopt met motorgereedschap

20130410_kawasaki_brush_cutterMotoren- en machinebouwer Kawasaki stopt met de productie van hun zogenoemde Power Products. De concurrentie is te groot en de yen te sterk, zo laat het Japanse bedrijf weten.Vorig jaar augustus gaf het bedrijf nog aan de Power Products lijn verder te willen uitbouwen. Nu zegt het bedrijf de productie van de bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers de komende maanden geleidelijk aan af te bouwen. Dat geeft de dealers en importeurs de tijd om  een nieuw merk te zoeken om hun productaanbod aan te vullen.

 ‘Juiste beslissing’

Met het afstoten van het motorgereedschap kan Kawasaki zich volledig  concentreren op de fabricage en verkoop en service van twee en viertakt benzine motoren. Jack Ford, Senior Product Manager van de Europese tak van Kawasaki’s Engines en Power Products Divisie: “Het is een moeilijke beslissing die we na maanden serieus overleg hebben genomen. Maar het is de enige juiste beslissing. We zijn de importeurs, dealers en klanten dankbaar voor hun loyaliteit gedurende de afgelopen jaren.” Onderdelen voor het motorgereedschap blijven gewoon leverbaar, benadrukt Ford.

Moeilijke tijden

Het schrappen van het motorgereedschap moet de toekomst van Kawasaki en vooral die van Kawasaki Motors Europe veiligstellen. Ford: “Onze motordivisie groeide ook in moeilijke tijden. We gaan een mooie toekomst tegemoet.”