Favoriet

Wegenonderhoud

‘Gezonder slijpen’ met nieuwe Dolmar doorslijper

Comfortabel en ergonomisch slijpen. Die woorden kenmerken volgens Dolmar de nieuwste 61 cc motordoorslijper, de PC6112WS. De 2-takt machine weegt 8,5 kg en is voorzien van een doorslijpschijf van 300 mm.

Comfortabel, gezond en ergonomisch slijpen. Die woorden kenmerken volgens Dolmar de nieuwste 61 cc motordoorslijper, de PC6112WS. De 2-takt machine weegt 8,5 kg en is voorzien van een doorslijpschijf van 300 mm.

De doorslijper heeft een Anti Vibrate Technologie (AVT) waardoor trillingen geabsorbeerd worden en de machine rustiger in de hand ligt. Door de AVT en de bijgeleverde stofreductie kunnen stratenmakers en hoveniers langer doorwerken. Daarnaast beschikt de machine over 10 procent meer capaciteit en is een slijpdiepte van 110 mm geen probleem.

Bijkomend voordeel is de 20 procent brandstofbesparing ten opzichte van de traditionele 2-takt motoren. De Dolmar PC6112WS beschikt daarnaast over functionaliteiten die het gebruiksgemak vergroten. Zo start de motordoorslijper gemakkelijk door de extra veer bij de startinrichting en is de machine voorzien van het nieuwe ‘Start en Stop systeem’ voor simpel (her)starten. Door de verticaal geplaatste opening van de brandstoftank is het ook eenvoudig om brandstof bij te vullen. Tenslotte heeft Dolmar de motordoorslijper uitgerust met een clip voor de bevestiging van de waterslang en de moersleutel.

De standaard meegeleverde watertoevoerset reduceert de stof tijdens het slijpen. Volgens Dolmar ontstaat daardoor minder slijtage aan de machine en kunnen professionals gezonder werken. Door de actieve scheiding van het slijpsel, alsmede toepassen van een cycloonfilter, blijft ook het filteronderhoud tot een minimum beperkt.

De PC6112WS is verkrijgbaar vanaf 1.109 euro.

Bild 044 De nieuwe PC6112WS van Dolmar[/caption]

 

Gerelateerde artikelen