Favoriet

Verzorging

DemoPark: ‘Wisselvallige’ beurs, veel nieuws

De tweejaarlijkse DemoPark in het Oostduitse Eisenach liep dit jaar op tegen wisselvalligheid: dinsdag 25 juni (de derde en laatste dag) viel geheel in het water. Het bezoek viel daardoor tegen en/of vertrok vroeg. De 23e was vooral droog en zonnig, maar die zondag kenmerkte zich vooral door particulier bezoek.

De tweejaarlijkse DemoPark in het Oostduitse Eisenach liep dit jaar op tegen wisselvalligheid: dinsdag 25 juni (de derde en laatste dag) viel geheel in het water. Het bezoek viel daardoor tegen en/of vertrok vroeg. De 23e was vooral droog en zonnig, maar die zondag kenmerkte zich vooral door particulier bezoek. De professionele standhouder moest dus z’n slag slaan op de maandag, die tot halverwege de middag droog bleef. Los van deze natuurlijke invloeden was er op het techniekgebied veel nieuws te zien. In de volgende nieuwsbrief komen we daar ook nog op terug. Kalinke Maschinen toonde op de DemoPark een ‘elektrische’ frontmaaier die z’n vermogen krijgt van een aftakas-aangedreven generator in de hef achterop de trekker. De maaier heet T320EL en zit met vijf messen op een werkbreedte van 310 cm. Elk mes heeft z’n eigen elektromotor. Kalinke noemt de hoge aandrijfefficiëntie als belangrijk voordeel. Het risico op olielekkage is weggenomen en daarnaast is de 30 kW-generator (van het Oostenrijkse merk Schneeberger) ook voor andere doeleinden is te gebruiken. Prijzen en nadere gegevens ontbraken nog bij Kalinke. Het bedrijf zetelt in D-82335 Berg-Hohenrain.
De T320EL zit met vijf messen op een werkbreedte van 310 cm. Elk mes heeft z’n eigen elektromotor.

De tweejaarlijkse DemoPark in het Oostduitse Eisenach liep dit jaar op tegen wisselvalligheid: dinsdag 25 juni (de derde en laatste dag) viel geheel in het water. Het bezoek viel daardoor tegen en/of vertrok vroeg. De 23e was vooral droog en zonnig, maar die zondag kenmerkte zich vooral door particulier bezoek. Holder mag zich in het thuisland Duitsland verheugen op een hernieuwde populariteit. Na een lange periode van mineur heeft de trekkerfabrikant uit Metzingen midden in haar 125-jarig bestaan de wind mee. Financieel gaat het prima en de orderboeken zijn goed gevuld. Op Eisenach trok vooral de 77 pk sterke M480 met z’n rupsonderstel aandacht. Voor de dagelijkse praktijk zijn echter vooral de 92 pk sterke S 1090 met de nieuwe 2-persoons cabine en de nieuwe 70 pk sterke smalspoorversie F/L 770 van belang. De laatste is zonder meerprijs ook verkrijgbaar in het oorspronkelijke Holder-groen.

Gerelateerde artikelen