Favoriet

Bedrijven

Eijkelkamp distributeur PlantCare producten

Eijkelkamp verzorgt vanaf nu de wereldwijde distributie van PlantCare’s Mini-Logger, een (draadloze) sensor die bodemvocht en bodemtemperatuur registreert, en de PlantControl D draadloze data logger. PlantCare ontwikkelt en verkoopt intelligente irrigatiesystemen.

Frank Tillmann, Algemeen Directeur van Eijkelkamp, is verheugd met de uitbreiding van Eijkelkamp’s assortiment: ‘PlantCare producten zijn een geweldige aanvulling op ons huidige assortiment. Deze producten geven aan wanneer en hoe lang er geïrrigeerd moet worden. We weten allemaal dat irrigatie van vitaal belang is voor onze voedselzekerheid nu en in de toekomst.’

PlantCare is opgericht in 2005 en gevestigd in Zwitserland. De sensortechnologie van PlantCare is wereldwijd gepatenteerd. Een speciaal viltmateriaal, dat in balans is met het bodemvocht, fungeert als interface tussen de omringende bodem en de sensor. De sensor wordt korte tijd verwarmd, waarna de afkoeltijd, die afhankelijk is van het bodemvocht, wordt bepaald. Deze afkoeltijd geeft een betrouwbare weergave van het vochtgehalte van de bodem.

De irrigatiesystemen worden gebruikt voor landbouwtechnisch onderzoek, bosbouw, hydrologie en irrigatiebewaking in tuin- en landschapsarchitectuur, landbouw, tuinbouw en (boom)kwekerijen.

PlantCare picture

Gerelateerde artikelen