Favoriet

Trekkers

7.000 compacttrekkers John Deere moeten terug

De John Deere compacttrekkers die gemaakt zijn tussen februari en juli 2013 worden teruggeroepen. In totaal gaat het om 7.000 machines uit de 1000, 2000, 3000 en 4000 serie. Reden voor het terugroepen is een euvel in de kantelbeveiliging. De pin in het knikpunt is niet sterk genoeg en vormt dus een gevaar wanneer de trekker kantelt.

John Deere compacttrekker“Om hoeveel machines in Nederland het gaat is niet te zeggen”, vertelt Janus Verhoeven van John  Deere Nederland. “Het zal niet om hoge aantallen gaan, want in Nederland worden niet veel compacttrekkers zonder cabine verkocht.” Het exacte aantal zal vermoedelijk niet bekend worden, omdat John Deere niet verplicht is tot rapportage van het probleem. “Omdat het geen probleem van heel grote aard is”, weet Verhoeven.

Eigenaars van de betreffende machines krijgen binnenkort een brief van John Deere waarin het probleem staat uitgelegd. Verhoeven: “In overleg met de dealers kunnen eigenaren dan beslissen wat ze gaan doen. Hoe dan ook moet de pin bij het knikpunt vervangen worden. Of de trekkers niet meer gebruikt mogen worden tot het probleem verholpen is, beslist de dealer.”

JD 1000 rops

Gerelateerde artikelen