Favoriet

Transport

Smalle werktuigendrager van Nimos

‘Smal is mooi’ kan in steenkolen-engels de vertaling zijn van ‘small is beautiful’. Taalkundig rammelt het, maar dat doet niets af aan een duidelijke trend op de GTH: als het smal kan moet je niet breed gaan. Nimos speelt daar op in met de Mi-Nitrac.

‘Smal is mooi’ is in steenkolen-engels de vertaling van ‘small is beautiful’. Taalkundig rammelt het, maar dat doet niets af aan een duidelijke trend op de GTH: als het smal kan moet je niet breed gaan. Nimos speelt daar op in met de Mi-Nitrac.

De Mi-Nitrac is er in drie uitvoeringen. Het topmodel 2.0 (op de foto) heeft twee ton laadvermogen en kiept als het moet ook zijwaarts. De aanhangwagen (op de voorgrond) kan dat ook. Dat maakt de Mi-Nitrac bij uitstek geschikt voor werken op begraafplaatsen en andere plekken waar het woekeren is met ruimte. De Mi-Nitrac heeft permanente hydrostatische vierwielaandrijving en een top van 30 km/h. De lichtste versie is de 1.2 en ook dat stemt overeen met het laadvermogen in tonnen. Daartussen zit de 1.4 E met elektrische aandrijving op basis van een tractie-batterij uit de heftruckwereld. Die heeft genoeg energie voor een dag werken en is vervolgens ’s nachts weer op te laden. Inclusief de batterij kost de 1.4 E 29.933 euro.

Gerelateerde artikelen