Favoriet

Boomverzorging

Agribex: Toro stobbenfrees gebaseerd op Dingo TX

Toro heeft een nieuwe stobbenfrees gepresenteerd. De machine lijkt met twee knoppen eenvoudig te bedienen en is gebaseerd op de Toro Dingo TX.

De stobbenfrees heeft een 19,1 kW benzinemotor van Kawasaki. De totale breedte is 84 centimeter en het gewicht is 544 kg. Met de machine kan tot 32 cm diep gefreesd worden. De frees zelf heeft 12 tanden en is te bedienen met de rechter joystick op het bedieningspaneel. Met de linker joystick kan de rijrichting geregeld worden.

Diesel versus benzine

De stobbenfrees is gebaseerd op de Toro Dingo TX. Die machine biedt meer mogelijkheden en is meer geschikt voor constant werk. De stobbenfrees wordt met name gebruikt voor het ruimen van boomstronken achter huizen. “De machine is smal uitgevoerd omdat het wel eens door smalle poortjes moet. Dat komt niet zo vaak voor en de frees zal minder vaak gebruikt worden dan de Dingo TX met dieselmotor”, zegt een medewerker van Toro-importeur Jean Heybroek. De werkfrequentie is ook de reden waarom de stobbenfrees een benzinemotor heeft. De nieuwe stobbenfrees is in 2014 leverbaar en kost 16.410 euro (excl.).

Gerelateerde artikelen