Favoriet

Transport

Elektrisch aangedreven kruiwagen van Etesia

De Franse fabrikant Etesia toont op vakbeurs Agribex in Brussel een prototype van een elektrische kruiwagen. Het voertuig heeft een elektromotor van 1.800 watt.

De Franse fabrikant Etesia toont op vakbeurs Agribex in Brussel een prototype van een elektrische kruiwagen. Het voertuig heeft een elektromotor van 1.000 watt. Dat is volgens de fabrikant 65 procent krachtiger dan de meeste bestaande elektrische kruiwagens.

De kruiwagen heeft een draagvermogen van 300 kilo. In de kunststof bak kan circa 200 kilo. Voor het verzamelen van bladeren kunnen er eenvoudig opzetschotten op gemonteerd worden. Kiepen gaat op handkracht. Maar doordat het kantelpunt nagenoeg midden onder de bak zit, vergt dit nagenoeg geen kracht. Daarnaast is in het frame een watertank gebouwd met een inhoud van 60 liter, waarmee je eenvoudig planten water kunt geven.

Met een last van 200 kilo kun je met een volle accu op vlak terrein vier tot vijf uur vooruit. In gloeiend terrein is de accu na 3,5 uur leeg. Opladen van volledig lege accu’s neemt circa 6 uur in beslag.

Rijden met het apparaat is doodeenvoudig. Met je duim beweeg je een draaiknop omhoog om vooruit te gaan. Hoe verder je de knop omhoog draait, hoe sneller je rijdt. Voor achteruit draai je met je duim de knop omlaag.

De elektrische kruiwagen gaat om en nabij 4.000 euro exclusief btw kosten.

DSC_0531_resize

Gerelateerde artikelen