Favoriet

Verzorging

Peruzzo-maaiunit voor Giant, Weidemann, Avant en Schäffer

Per omgaande zijn er maaiunits van het Italiaanse merk Peruzzo leverbaar voor knikladers van Giant, Weidemann, Avant en Schäffer. De Belgische Peruzzo-importeur Hermans levert ze aan Giant-fabrikant Tobroco en de Nederlandse importeurs en hoofddealers van Weidemann, Avant en Schäffer.

20131209_peruzzo_voor_giant_weidemann_schaffer_TNDe maaiers van Peruzzo werken volgens het klepelprincipe. Ze hebben dus een rotor waar je klepels in hangt. Afhankelijk van de toegepaste klepels kunnen ze verticuteren, ruw terrein maaien en gazons maaien. Een combinatie van twee klepels is mogelijk waardoor een gazon gemaaid en geverticuteerd kan worden in één werkgang

Met of zonder opvang

De Peruzzo Scorpion-maaiers met een werkbreedte van 120, 140 en 150 centimeter zijn nu leverbaar voor de knikladers. In maart 2014 komt ook de Peruzzo Koala met opvang en werkbreedtes van 115 en 150 centimeter beschikbaar voor de knikladers. De opvang komt het dichtst bij de kniklader te hangen. De voorkant van de machine, de maaiunit op zich, klapt omhoog op de opvang te legen.

Aanspanning

De machines worden door de Italiaanse fabrikant geleverd met aanspanning voor de shovel en hydromotor in plaats van aftakas aandrijving. Giant monteert zelf de aanspanning en hydromotor. De machines komen met twee kogels in een sleufgat van de aanspanning te hangen. Horizontaal worden de Peruzzo’s met kettingen aan de aanspanning bevestigd. Zo kan de machine tweedimensionaal bewegen.

Compact

De Peruzzo-machines zijn licht en compact en daardoor laag. Zo kan de chauffeur er makkelijk overheen kijken. Ze vragen een olieopbrengst van 35 tot 40 liter per minuut.

20131209_peruzzo_voor_giant_weidemann_shaffer

20131209_peruzzo_voor_giant_weidemann_schaffer_TN

20131209_peruzzo_voor_giant_weidemann_schaffer_2