Leeslijst

Boomverzorging

Nieuwe heggenscharen Husqvarna op accu

Geen directe CO2-uitstoot en een minimum aan geluid en trillingen. Volgens Husqvarna zijn dat de grote voordelen van de nieuwe accuheggenscharen 536LiHD60x en 536LiHD70x.

De Zweedse fabrikant laat weten dat de nieuwe machines op basis van eisen van hoveniers en groenvoorzieners zijn ontwikkeld.

De nieuwe accuheggenscharen zijn volgens de fabrikant licht en ergonomisch. Een draaibare achterhandgreep zou ervoor zorgen dat de heggenscharen eenvoudig te bedienen zijn. De messenbalk is 60 of 70 cm lang en de afzonderlijke messen zijn dubbelzijdig lasergeslepen.

Onafgebroken draaien

De nieuwe heggenscharen kunnen voorzien worden van een nieuwe 4.2 Ah accu. Die accu zorgt er volgens Husqvarna voor dat de motor 90 minuten onafgebroken kan draaien. De messen maken 4.000 knipbewegingen per minuut. Door de gereedschappen aan te sluiten op een Husqvarna Accubackpack zou er een hele werkdag zonder tussentijds opladen van de accu geknipt kunnen worden.

De Husqvarna accuheggenschaar 536LiHD60x is verkrijgbaar vanaf 329 euro (exclusief BTW), de accuheggenschaar 536LiHD70x vanaf 371. Prijzen zijn exclusief accu en lader.