Favoriet

Veiligheid

Nieuw beschermingconcept voor Steyr Multi

Voor de nieuwe Steyr Multi is een nieuw beschermingsconcept voor bosbouwgebruik verkrijgbaar. Dat meldt de fabrikant. Het nieuwe bosbouwframe bestaat uit een concept dat volgens Steyr aan de werkomstandigheden van de bosbouwtrekker kan worden aangepast.

Met het systeem, dat bij de Steyr Multi Forst voor het eerst wordt gebruikt, horen verschillende praktijkgerichte uitbouwvarianten. De basisuitrusting voor bosbouwgebruik bestaat uit een massieve bodembeschermingplaat die de motor, transmissie met achteras, brandstoftank en hydrauliektank beschermt. Aangevuld met zijdelingse beschermingsbekleding worden motor en hydrauliekaggregaten tegen beschadigingen beschermd. Het bosbouwframe voor de cabine is als 4-zuilenmodel uitgevoerd en van opneempunten voorzien.

Nokian Multiplus banden

Nieuw is ook de optionele motorkapbescherming die aan de contouren van de motorkap is aangepast. Dit design biedt volgens de makers voldoende vrije ruimte voor bijvoorbeeld  een optionele frontlader. Als basisuitrusting wordt het bosbouwframe met afneembare achteruitkijkspiegel, beweegbare opstaptreden en stalen kabels als takkendeflector uitgevoerd. Als standaardbosbouwbanden worden Nokian Multiplus gemonteerd, die door een beperkte bodemdruk bodemvriendelijk bosbouwwerk mogelijk maken. De Nokian speciale banden worden op versterkte bosbouwvelgen met ventielbescherming gemonteerd.

Bosbouwuitrustingen zijn voor alle Steyr trekkerseries voor de bosbouw van 85 tot 228 pk beschikbaar en kunnen af fabriek besteld worden.

Gerelateerde artikelen