Favoriet

Maaien

Stihl introduceert nieuwe motorzeis

Stihl komt met een nieuwe, lichtgewicht motorzeis. De zeis weegt 4,9 kg en is uitgerust met een Ecospeed functie waarmee het toerental kan worden ingesteld.

Stihl komt met een nieuwe, lichtgewicht motorzeis. De zeis weegt 4,9 kg en is uitgerust met een Ecospeed functie waarmee het toerental kan worden ingesteld. Langere arbeidsintervallen en een efficiënter deellastgebruik resulteren volgens de fabrikant in een lager brandstofverbruik.

De motorzeis, Stihl FS 94 C-E genaamd, heeft een dubbele handgreep en is volgens de makers geschikt voor het maaien van weiden en (gracht)bermen en het verwijderen van struikgewas. Dezelfde zeis maar dan met beugelhandgreep, de FS 94 RC-E,  is volgens Stihl het gereedschap voor de meer precieze maai- en snoeiwerkzaamheden, bijvoorbeeld tussen bosjes en struiken, onder schuttingen en nabij muren.

Dankzij de 2-MIX-motor zou de motorzeis met een vermogen van 0,9 kW zuinig in brandstofgebruik zijn. Er wordt volgens de makers tot 20 procent brandstof bespaard in vergelijking met tweetaktmotoren met een vergelijkbaar vermogen zonder 2-MIX-technologie.

Met de Ecospeed-functie kan de gebruiker het gewenste toerental instellen, afhankelijk van de toepassing. Via de handgreep kan het toerental traploos worden geregeld. Indien nodig kan ook bij een ingestelde begrenzing met vollast worden gewerkt door de gashendel in te drukken.

Gezielt Gas geben mit ECOSPEED: Leichte Motorsense STIHL FS 94 C verbindet Effizienz mit Komfort Gezielt Gas geben mit ECOSPEED: Leichte Motorsense STIHL FS 94 RC verbindet Effizienz mit Komfort

Gerelateerde artikelen