Favoriet

Maaien

Serie armmaaiers McConnel uitgebreid met VFRT

Het programma McConnel armmaaiers is uitgebreid met een nieuwe serie machines: de VFRT serie. De machines zijn uitgevoerd met een telescopische arm en een VFR systeem. Dat systeem brengt flexibiliteit doordat de arm hydraulisch naar voren en naar achteren gepositioneerd kan worden. Dat meldt McConnel-importeur JJ Dabekausen.

De serie VFRT machines is volgens de importeur geschikt voor gemeentes, waterschappen en loonwerkers. Reden daarvoor is het feit dat de armmaaiers uitgerust kunnen worden met, naast de maairotor, veel andere werktuigen. JJ Dabekausen noemt takkenscharen, cirkelzagen, onkruidborstels of een greppelreiniger.

De eerste serie machines wordt leverbaar met 7.20 of 8.00m reikwijdte. Door een 108° draaiing van de arm naar achteren zouden moeilijk bereikbare hoeken uitgemaaid kunnen worden. De zwenkcilinder in combinatie met een automatische retourstelling van de arm zorgen voor de aanrijdbeveiliging bij overbelasting. Beide modellen worden geleverd met een parallelle armvoering, zodat de positie van het werktuig niet verandert bij een verandering van de reikwijdte.

Gerelateerde artikelen