Favoriet

Maaien

Bijzonder wiel voor John Deere-zeroturnmaaier

De ZTrak 900-zeroturnmaaier van John Deere komt beschikbaar met de Michelin X Tweel Turf-wielen. De wielen bestaan niet uit een velg met luchtband. De luchtband ontbreekt in zijn geheel, er is een rubber loopvlak met profiel dat met een soort spaken is verbonden met het hart van het wiel.

20141027_JohnDeere_Michelin_TNDe laterale spaken tussen het loopvlak en het hart van het wiel zorgen voor het opvangen van de klappen zoals een luchtband dat ook doet, alleen kan dit wiel dat beter menen John Deere en Michelin.

Nooit lek

De Michelin X Tweel Turf hoef je nooit op te pompen en kan niet lek. De fabrikanten stellen bovendien dat dit wiel driemaal langer meet gaat als een luchtband. Een paar wielen voor de ZTrak kost je 749 dollar volgens de Franse website grostracteurspassion.com.

Composiet

De website stelt dat men deze band heeft kunnen ontwikkelen door doorontwikkelde kennis van het composietmateriaal polyserin bestaande uit de componenten natuursteen en een kunststof hars. De laterale spaken zijn vervaardigd uit dit composiet en daardoor vormvast, maar schokabsorberend.

20141027_JohnDeere_Michelin_1

20141027_JohnDeere_Michelin_2

Gerelateerde artikelen