Favoriet

Bedrijven

‘Stierman de Leeuw doet zijn eigen ding’

Reesink nam afgelopen zomer O. de Leeuw Groentechniek over en heeft het samengevoegd met de Reesink-dochter Stierman. Eim Kleinloog was directeur van O. de leeuw en gaat nog twee jaar als directeur de nieuwe onderneming Stierman de Leeuw leiden.

“Mijn opdracht is het nieuwe bedrijf te laten functioneren met behoud van identiteit van beide bedrijven”, vertelt Kleinloog. Hij wil er met het hele team voor zorgen dat Stierman de Leeuw zijn eigen ding doet, zoals de afzonderlijke bedrijven ook al deden.

Tuinmachine-company

Kleinloog ziet de voordelen van de overname. “De overname biedt Stierman toegang tot zo’n 450 dealers van O. de leeuw waarmee Stierman niet of nauwelijks zaken deed.” Volgens de directeur is die werking er andersom ook. “Veel producten van Stierman kunnen we prima verkopen via de Tuinmachine-company, de webshop die O. de Leeuw Groentechniek aanbiedt aan dealers.” Via de webshop verkopen zij – een deel van – het programma van O. de Leeuw. “Maar de dealers kunnen via de webshop ook andere producten aanbieden”, leegt Kleinloog uit. “Producten van Stierman, zoals maaidraad en zaagbladen, kunnen dealers ook prima via de webshop aan de man brengen.”

Kleinloog was al even met vroegpensioen, een maandje. “Daarna ben ik voor in elk geval twee jaar in dienst gekomen bij Reesink om de integratie van O. de Leeuw en Stierman tot een succes te maken.” En wat Kleinloog daarna gaat doen? “Dat zien we dan wel weer. Ik heb nog de ambitie om hulphonden te trainen.”

Gerelateerde artikelen