Favoriet

Boomverzorging

Nieuwe TP 175 PTO-houtversnipperaar

De TP 175 PTO is een geheel nieuwe versnipperaar binnen het gamma TP-houtversnipperaars. De invoeropening is 175 mm hoog en 225 mm breed en heeft twee agressieve invoerrollen die door een eigen hydraulisch systeem aangedreven worden.

Specifiek detail is de stabiele TP-Twin Disc-hakschijf van 87 kg met een diameter van 660 millimeter. De schijf beschikt nu over vier relatief korte messen die gefaseerd geplaatst zijn over de hakschijf. Door deze plaatsing vinden vier snijdingen van 12 mm plaats per twee omwentelingen van de schijf. Het toerental van de invoerrollen is regelbaar.

Constante kracht

Het voordeel van de plaatsing van de messen op deze manier, is dat de trekkracht die op het hout uitgeoefend wordt, vrijwel constant is. Er grijpt immers continu een mes in het hout. De vermogensbehoefte van de TP 175 PTO zou daardoor gering zijn, afgezet tegen de capaciteit.

Niet verandert ten opzichte van de bestaande TP-versnipperaars, is het afstellingsarme messenwisselsysteem en de blaaspijp die traploos over 270 graden te draaien is en bovendien makkelijk is te vergrendelen.

Hardox

Het ondermes is vervaardigd uit Hardox-staal en makkelijk te verstellen. Aan beide zijden zorgen twee uitneembare, verticaal geplaatste Hardox-tegenmessen voor uniforme houtchips.

Door gebruik van een staalsoort met een relatief hoge treksterkte, is het totale machinegewicht 519 kg. De combinatie van licht trekkende hakschijf en laag eigen gewicht, maken het mogelijk met een relatief kleine trekker fors takhout te versnipperen. Frontmontage van de versnipperaar behoort tot de mogelijkheden.

Het benodigde aftakastoerental is 1.000. 540 is optioneel, evenals toerenbewaking. De vaste invoertrechter heeft volgens de importeur een lage invoerhoogte en is voorzien van een hydraulische beveiligingsbeugel met CE-typegoedkeuring.

OBMtec

Alle TP-machines komen met drie jaar garantie. De TP-Servicebox wordt standaard meegeleverd en bevat de nodige slijtdelen, messen en filters voor de desbetreffende machine. De Deense TP-machines worden geïmporteerd door OBMtec in Buitenpost.