Favoriet

Maaien

Zaunkönig-palenmaaier bij JJ Dabekausen

JJ Dabekausen voert vanaf heden de Zaunkönig-palenmaaier die wordt gebouwd in Duitsland. De palenmaaier kan aan een shovel, driepuntshefinrichting of werktuigendrager. De palenmaaier heeft drie maai-elementen die palen met een doorsnede tot plusminus 12 centimeter rondom vrij maaien.

20150211_Zaunkonig_palenmaaier_bij_jj_dabekausenDe drie hydraulisch aangedreven maai-elementen van de palenmaaier hebben maaikoppen met zowel draad als mesjes. Dat moet zorgen voor volledig vrij maaien van bijvoorbeeld reflectorpaaltjes. In beide richtingen heeft de machine een aanrijdbeveiliging om schades te voorkomen.

Zwaddoek

Voor gebruik langs bijvoorbeeld wegen is er een optioneel zwaddoek dat voorkomt dat maaisel de weg op wordt geblazen. Deze ‘openbaar groen’ uitvoering heeft ook rubber bescherming op de maai-elementen.

Tijdens wegtransport met het dragende voertuig, hangt de palenmaaier opgeklapt, diagonaal voor of achter het voertuig. De palenmaaier kan zijn werk bovendien onder een hoek doen van 45 graden omhoog ten opzichte van het voertuig en 30 graden omlaag.

McConnel Robocut

JJ Dabekausen laat weten vanaf medio maart demonstraties te kunnen verzorgen met de palenmaaier gecombineerd met een McConnel Robocut. De palenmaaier voor driepunts-aanbouw is er vanaf 8.825 euro. Optioneel zijn elektrische bediening en volumeregeling.

20150211_Zaunkonig_palenmaaier_bij_jj_dabekausen_2

Gerelateerde artikelen