Favoriet

Transport

Overmars Tuin en Park komt met Joge 2.0-begraafplaatskieper

Onder de naam Joge 2.0 BGK komt Overmars Tuin en Park uit het Gelderse Twello met een in eigen beheer gebouwde begraafplaatskieper. De machine heeft twee assen die beide fusee-gestuurde wielen hebben en een hydraulisch kiepende bak op een draaikrans.

20150313_Overmars_Joge_begraafplaatskieperDoor de vier gestuurde wielen komt kan de Joge 2.0 over smalle paden gemanoeuvreerd worden, de wagen is spoorvolgend. Door de twee assen, één voor en één achter, kan de kiepwagen bovendien achter een zeer compacte trekker. Een tweede voordeel van de vier wielen is uiteraard de stabiliteit.

Allround

De bak is te draaien en af te stempelen. Zo kan zand makkelijk teruggestort worden in een graf. Maar door de combinatie met een kleine trekker en onder meer optionele opzetschotten, kan de kiepwagen voor diverse onderhoudswerkzaamheden op de begraafplaats gebruikt worden en niet enkel bij het delven van graven en om zand terug te storten, zo redeneert Overmars.

Ook de zijborden zijn voorzien van scharnieren en kunnen dus geopend worden. Ook opvallend is dat de Joge 2.0 BGK aan beide kanten aangekoppeld kan worden.

De machine werkt stand-alone en kan dus onafhankelijk van de trekkerhydrauliek kiepen. De Joge 2.0 was tevens te bewonderen op vakbeurs De Groene Sector in Hardenberg in januari.

Gerelateerde artikelen