Favoriet

Onkruidbestrijding

Warzée BR271-onkruidborstel

De Belgische fabrikant Warzée van onder meer rolbezems, betonmixers en machines om fourage te verwerken, komt met een onkruidborstelmachine voor frontaanbouw met staande onkruidborstel gevolgd door een centrifugaalborstel.

Ook in België is het gebruik van glyfosaat in de openbare ruimte aan banden gelegd. Niet verwonderlijk dus dat ook het Belgische Warzée nu in machines voor chemievrij onkruidbeheer stapt. De staande onkruidborstel, zoals te zien op de foto, wordt door meer Belgische fabrikanten toegepast waaronder in ieder geval Vandaele en Menart.

Twee borstels

Bij de BR 271 van Warzée wordt de staande borstel gevolgd door een centrifugaalborstel die kan worden uitgerust met een aantal gevlochten stalen borstelelementen. De staande borstel en centrifugaalborstel worden los van elkaar achterover geklapt voor transport. Afgekoppeld staat de BR 271 op vier steunpoten. Een spatlap voorkomt dat los geborsteld materiaal de weg op vliegt.

20150601_Warzee_BR271_onkruidborstelBR271-Brosse-newholland-zoom (1) 20150601_Warzee_BR271_onkruidborstelBR271-Brosse-newholland-zoom (2)

Gerelateerde artikelen