Favoriet

Trekkers

GTH 2015: Lindner Lintrac 90

De Oostenrijkse trekkerbouwer Lindner komt naar GroenTechniek Holland met de nieuwe Lindner Lintrac 90, de trekker die in 2013 al op Agritechnica te zien was. De Lindner Lintrac 90 is uitgerust met een traploze ZF-transmissie.

De Oostenrijkse trekkerbouwer Lindner komt naar GroenTechniek Holland met de nieuwe Lindner Lintrac 90, de trekker die in 2013 al op Agritechnica te zien was. De Lindner Lintrac 90 is uitgerust met een traploze ZF-transmissie. De trekker heeft een 4 cilinder Perkins motor met een inhoud van 3,4 liter en een vermogen van 75 kW (102 pk).

Lindner ontwikkelde de traploze transmissie samen met ZF voor deze vermogensklasse. Vooruit rijdt de trekker maximaal 43 km/h bij 1.800 motortoeren. Achteruit bedraagt de maximumsnelheid 20 km/h. De bediening van de transmissie is eenvoudig met een joystick en de zogenoemde LDrive, een knop die veel weg heeft van de iDrive van BMW.

De Lindner Lintrac 90 is door zijn lage zwaartepunt geschikt voor het werk op hellingen. Bovendien kan de trekker, met voorlader, door zijn wendbaarheid een minishovel vervangen, aldus Duport, de Nederlandse importeur van Lindtrac.

Gerelateerde artikelen