Favoriet

Onkruidbestrijding

GTH 2015: Nimos Mug HA

Machinefabrikant Nimos uit Rhenen komt met een grotere en luxere Mug met hydraulische wielaandrijving. De nieuwe Mug heeft de Honda GX 200-motor.

De Nimos Mug HA heeft vergeleken met de bestaande Mug’s grote wielen, de bandenmaat is 16 x 6,5-8. Dankzij een differentieel is de Mug HA makkelijk te manoeuvreren. De duwboom is in alle opzichten verstelbaar.

Wielaandrijving en aandrijving van het werktuig zijn onafhankelijk van het motortoerental te regelen dankzij de hydraulische werking. De onkruidborstel kan links- en rechtsom draaien. Nimos werkt aan een combinatie van een onkruidborstel en aangedreven kantensnijder.

Meer werktuigen

De Mug HA is niet enkel een onkruidborstel. De borstel is te verwisselen voor bijvoorbeeld een rolveger of sneeuwschuif. Dat gaat vrij makkelijk, je hoeft slechts één hendel te gebruiken om het werktuig en de Mug te ontkoppelen. Instellen van de werkdiepte van de onkruidborstel of rolbezem doe je door het verstellen van een subframe met een spindel waar je vanaf achter de machine bij kunt.

Hydrauliek

Bestaande Mug-series werden al met de Honda GX 200-motor uitgerust, maar de nieuwe Mug HA is zo geconstrueerd dat er ook een grotere Honda GX op kan. De Mug HA is voorzien van een dubbele hydropomp, één voor de rijaandrijving en één voor de aandrijving van het werktuig. Beide hebben een opbrengst van 12 liter per minuut. Het oliereservoir meet zo’n 10 liter. De prijs van de Mug HA is 8.500 euro inclusief de onkruidborstel.

Ook deze Mug HA zal door Stierman de Leeuw worden gedistribueerd. Dat bedrijf zet ook de overige Mug’s van Nimos in de markt.

20150505_Nimos_Mug_1 20150909_Nimos_Mug_2 20150909_Nimos_Mug_3 20150909_Nimos_Mug_4