Favoriet

Maaien

Nieuwe Stihl FSA 90 accubosmaaier

Stihl breidt het programma met accumachines uit met de FSA 90 accubosmaaier. De maaier is de eerste in het assortiment die is uitgerust met een dubbele handgreep. De maaier kan met een draadmaaikop en met een grassnijblad gebruikt worden.

Voor gebruikers die een beugelgreep boven de dubbele handgreep verkiezen, biedt STIHL de versie FSA 90 R aan. Die versie wordt volgens de fabrikant vooral gekozen als de gebruiker niet zozeer moet maaien, maar wel het gras langs omheiningen, paden, trappen of rond bomen moet trimmen.

Het nieuw ontwikkelde grassnijblad GSB 260-2 met twee snijkanten heeft een diameter van 260 mm en heeft acht geslepen vlakken. De draadmaaikop AutoCut 25-2 heeft een maaicirkel tot 380 mm.

Looptijd

De STIHL FSA 90 weegt 3,2 kg (zonder accu). Als onderdeel van het AccuSysteem is de FSA 90 met (bijna) alle accu’s van Stihl te combineren. Met de accu AP 300 haalt de bosmaaier, wanneer die op volle toeren en met het grassnijblad gebruikt wordt, een looptijd van ongeveer 39 minuten. Met de ruggedragen accu AR 900 loopt de gebruiksduur op tot 2,5 uur. En wanneer met een lager toerental in de Ecospeed-modus gewerkt wordt, kan die looptijd per acculading bijna verdubbeld worden.

StihlFSA90

Gerelateerde artikelen