Favoriet

Algemeen

Forestry Skills 2016 in Nederland

Het Overijsselse Denekamp is van 15 t/m 17 mei 2016 het decor voor de Forestry Skills. Deze Europese kampioenschappen vinden voor de 15e keer plaats en voor het eerst in Nederland. Ze worden in Denekamp gecombineerd met de Buitengewone Houtdagen.

Het Overijsselse Denekamp is van 25 t/m 29 mei 2016 het decor voor de Forestry Skills. Deze Europese kampioenschappen vinden voor de 15e keer plaats en voor het eerst in Nederland. Ze worden in Denekamp gecombineerd met de Buitengewone Houtdagen.

Aan het European Championship in Forestry Skills doen 15 landen mee. Oostenrijk was destijds de initiatiefnemer. Nederland is er vanaf 2004 bij betrokken. De wedstrijden zijn voor leerlingen van 16-25 jaar van bosbouwopleidingen. De competitie bestaat enerzijds uit technische vaardigheden (vooral omgaan met de kettingzaag) en anderzijds uit kennis van de bosbouw en het landschap, zoals het herkennen van bomen.

Bij de schaapskooi

De plaats van gebeurtenis in Denekamp is rond de schaapskooi Stroothuizen aan de Stroothuizerweg. Nederland wordt vertegenwoordigd door het Axetreme team van Richard Pastoors, voormalig docent aan de Groene Welle in Zwolle. Eventuele sponsors zijn van harte welkom. De combinatie met het evenement Buitengewone Houtdagen van 27 t/m 29 mei zorgt voor een aantrekkelijk geheel voor het publiek.

Gerelateerde artikelen