Favoriet

Reinigen

Nieuwe veegmachine van Kersten

Kersten brengt een nieuwe hydraulisch aangedreven veegmachine op de markt voor wiel- en telescooplader en trekker. Bijzonder is de bewegingsvrijheid tussen de voorste steunwielen en de achterste. De borstel houdt daardoor altijd een goed contact met de bodem.

De opvangbak van de nieuwe Kerstenheeft een inhoud van 400 liter en is ten opzichte van de borstel zwevend opgehangen. De steunwielen aan de bak beïnvloeden bij oneffenheden niet de hoogte-instelling van de borstel. Ook past de positie van de bak zich bij slijtage van de borstel automatisch aan. De hoogte-instelling is centraal (op één plek) uit te voeren. Door de intelligente hydrauliek is één dubbelwerkend ventiel op het dragende voertuig voldoende.

Volgens Kersten is de nieuwe veger met z’n binnenliggende frame zeer robuust en heeft hij een lange levensduur. De draaikrans van het zwenkmechanisme heeft een diameter van 400 mm. De diameter van de borstel (leverbaar in vier uitvoeringen) is 70 cm; de beschikbare arbeidsbreedtes zijn 250, 270 en 300 cm. De type-aandruidingen zijn resp. KM 25070 H, KM 27070 H en KM 30070 H.