Favoriet

Maaien

Husqvarna komt met nieuwe front- en loopmaaier

De Zweedse fabrikant Husqvarna heeft een nieuwe frontmaaier op de markt gebracht met een comfortabele cabine. De P 525D-frontmaaier wordt op alle wielen aangedreven.

Volgens de fabrikant heeft de machine een cabine met een laag trillings- en geluidsniveau die het werk aanzienlijk verlichten. Er is een kachel en een kwaliteitsstoel en led-werklampen, zodat ook in het donker of bij slecht weer doorgewerkt kan worden.

De machine wordt op alle vier haar wielen aangedreven. De machine is voorzien van 20-inch banden die zorgen voor een goede grip, ook op oneffen terrein. De draaicirkel bedraagt slechts 58 cm. Behalve een maaier kun je ook andere werktuigen voorop de machine monteren, zoals een onkruidborstel, een klepelmaaier, een sneeuwschuif of een bladblazer.

De P 525D kost exclusief het maaidek bijna 17.100 euro exclusief btw.

Loopmaaier

Voor de kleinere gazonnetjes brengt Husqvarna de LC 551SP op de markt. Deze loopmaaier heeft een aluminium chassis en een werkbreedte van 51 cm en de maaihoogte is in zes stappen instelbaar van 25 tot 74 mm. De maaier heeft een opvangzak van 65 liter. De LC 551SP kost 950 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen