Favoriet

Onkruidbestrijding

Tertill-robot met zonnecel verwijdert onkruid

Joe Jones, de bedenker van de robotstofzuiger, wil de markt betreden met een robotje dat onkruid gaat wieden. De robot hoeft niet aan de lader; een zonnepaneel levert de elektriciteit.

Joe Jones, de bedenker van de robotstofzuiger,  wil de markt betreden met een robotje dat onkruid gaat wieden. De robot hoeft niet aan de lader; een zonnepaneel levert de elektriciteit.

Tertill rijdt zelfstandig in de border. Met behulp van sensoren bepaalt de robot welke plantjes met een trimdraad ‘afgehakt’ moeten worden.  Alle plantjes kleiner dan 2,5 centimeter maait hij af. Voor installatie moeten de borders dus onkruidvrij zijn. Elke dag maakt de machine zijn ronde en maait hij de jonge plantjes af. “De robot heeft vierwielaandrijving waardoor hij ook op de moeilijk begaanbare plekken kan komen”, aldus de bedenker.

Afschermen

Kleine plantjes, die de robot moet laten staan, scherm je af met een beugeltje. De robot herkent de beugel en ontwijkt vervolgens het plantje. Overigens is de robot nog niet te koop. Via een crowdfundingsactie wil de bedenker geld inzamelen voor de productie van de robot.

Gerelateerde artikelen