Favoriet

Boomverzorging

Kettingzaag op netstroom van Stihl

Machinefabrikant Stihl heeft een nieuwe elektrische kettingzaag op de markt gebracht. De Duitse fabrikant mikt met de zaag vooral op boeren en andere gebruikers die niet zo vaak een kettingzaag nodig hebben.

Machinefabrikant Stihl heeft een nieuwe elektrische kettingzaag op de markt gebracht. De Duitse fabrikant mikt met de zaag vooral op boeren en gebruikers die niet zo vaak een kettingzaag nodig hebben.

Het lichte instapmodel van Stihl, de MSE 141 C-Q op 220 volt, combineert de voordelen van een elektrische kettingzaag (stil, geen uitlaatgassen en weinig onderhoud) met een goed zaagvermogen, claimt Stihl.

De zaag heeft een 1,4 kW elektromotor en weegt 3,6 kg (zonder ketting en zaagblad). Standaard is de machine voorzien van een Stihl-zaagketting 3/8″ Picco Micro Mini 3 en een Rollomatic E Mini-zaagblad van 30 cm lang.

Peilvenstertje

De machine is uitgerust met de QuickStop Super-kettingrem die de ketting in minder dan een seconde stilzet zodra je de achterste handgreep loslaat. Via een peilvenstertje kun je het kettingolieniveau controleren. De elektrische MSE 141 C-Q kost 189 euro, inclusief btw.

Gerelateerde artikelen