Favoriet

Maaien

GTH 2017: nieuwe Hillmaster van Votex

Votex uit Enschede komt naar de GTH met de Hillmaster. Ten opzichte van het voorgangermodel onderscheidt de nieuwe klepelmaaier zich vooral door het hoge aandeel werkbreedte (90%) ten opzichte van de machinebreedte van 245 cm.

Votex uit Enschede komt naar de GTH met de Hillmaster. Ten opzichte van het voorgangermodel onderscheidt de nieuwe klepelmaaier zich vooral door het hoge aandeel  werkbreedte (90%) ten opzichte van de machinebreedte van 245 cm.

De Hillmaster klepelt per werkgang 221 cm en is als optie leverbaar met een hydraulische sideshift. Die heeft een maximale slag van 50 cm. De klepels zijn van het Y-type en wegen 222 gram per stuk; een setje van twee stuks (de complete Y) weegt dus 444 gram. Ze zijn tweezijdig te gebruiken. De aandrijving vraagt een vermogen vanaf 55 kW (75 pk). Votex legt in de naam Hillmaster de nadruk op heuvels en taluds, omdat de maaier door z’n relatief lage gewicht van 635 kg en de bevestiging dicht op het dragende voertuig daarvoor bij uitstek geschikt is. De Hillmaster waarborgt een goede stabiliteit.

Gerelateerde artikelen