Favoriet

Transport

Caterpillar presenteert eerste UTV

Machinefabrikant Caterpillar, normaal gesproken bekend van de heavy equipment, komt met een UTV. De CUV82 loopt op gas, de CUV102D heeft een dieselmotor.

Machinefabrikant Caterpillar, normaal gesproken bekend van de heavy equipment, komt met twee nieuwe UTV’s. De CUV82 loopt op gas, de CUV102D heeft een dieselmotor.

De gasvariant heeft een 0,8 liter driecilinder motor en levert een vermogen van 36 kW (50 pk). De 1 liter driecilinder dieselmotor houdt het op 25 pk. De UTV met de dieselmotor heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur. De gasversie haalt de 45 en is uit te rusten met een begrenzer tot 25 per uur.

Januari

De CUV82 is te koop voor 11.900 euro. De CUV102D kost 14.450 euro. Halverwege januari 2018 zijn de voertuigen te bestellen. De eerste vierwielers worden in de zomer afgeleverd.

Transmissie

Beide modellen hebben een stalen laadbak met een laadvermogen van 450 kilo. De UTV’s kunnen daarnaast een aanhanger met een lading tot 900 kilo trekken. De wielvering is onafhankelijk. Zowel de diesel- als de gasvariant heeft een continu variabele transmissie. De chauffeur heeft de mogelijkheid om te schakelen tussen tweewiel- en vierwielaandrijving.  Op het dashboard is onder meer de snelheid, toerental, uren,  kilometerteller en brandstofmeter te zien.

Gerelateerde artikelen