Favoriet

Algemeen

Mini-robot voor potplanten

Gezien op de IPM in Essen: deze robot HV-100 van het Amerikaanse bedrijf Harvest Automation Inc. Hij kan zelfstandig potplanten oppakken, transporteren en ergens anders weer neerzetten.

Gezien  op de IPM in Essen: deze robot HV-100 van het Amerikaanse bedrijf Harvest Automation Inc. Hij kan zelfstandig potplanten oppakken, transporteren en ergens anders weer neerzetten.

De HV-100 is op de IPM, de internationale plantenbeurs, te zien in de stand van Hauert uit Neurenberg. Deze leverancier van kunstmest ziet de HV-100 als ideale mogelijkheid om arbeid rondom potplanten te automatiseren, bijvoorbeeld het toedienen van kunstmest . De HV-100 haalt de pot op, houdt hem bij het doseerapparaat voor kunstmest en zet hem vervolgens weer weg. De maximale capaciteit bij dat werk ligt op 240 potten per uur. Daar hoeft geen mensenhand aan te pas te komen. De robot is 60 cm breed, 53 cm hoog en weegt 45 kg. Afhankelijk van de aard van het werk is de wisselaccu goed voor minimaal 4 uur en maximaal 6 uur. Harvest Automation zit in Billerica, vlak bij Boston in de Staat Massachusetts.