Favoriet

Winterdienst

Nieuwe zoutstrooier van APV

De Oostenrijkse machinefabrikant APV komt met een nieuwe simpele zoutstrooier. De machine heeft een enkele strooischijf en kan op elk voertuig met 12 volt uit de voeten.

De nieuwe machine is de APV UD 100 M1. De machine lijkt sterk op de andere strooiers van de fabrikant. De tankinhoud is 105 liter, genoeg voor circa 120 kg aan strooizout. Maximaal kan de doseereenheid 20 kg zout per minuut uitdoseren. De werkbreedte is 1,0 tot 6,0 meter breed. Ieder voertuig met een 12V / 30 A aansluiting kan met de machine werken. Het frame is voorzien van een CDP-coating en de doseereenheid is van roestvrijstaal.

(tekst gaat verder onder de foto)

Computer

Voor de bediening kan worden gekozen voor computer 1.2 of 5.2, waarbij de 5.2 de uitgebreidere is. Bij de 1.2 moet je de afstelling en het afdraaien zelf doen, terwijl je bij de 5.2 ingeeft hoeveel er gedoseerd moet worden. De machine draait dan zelf af. Verder kan de 5.2 uit de voeten met een snelheidssensor, waardoor rijsnelheids-afhankelijk zout gestrooid kan worden. Dit is handig wanneer de machine in het verkeer gebruikt gaat worden.