Favoriet

Onkruidbestrijding

Nieuwe onkruidbestrijdingsmachine van Oeliatec

Oeliatec presenteert de nieuwe Binic, een onkruidbestrijdingsmachine die geleverd kan worden met een hydraulische of een aftakasaandrijving. De machine is leverbaar met een 500 of 1.000 liter watertank.

De hydraulisch aangedreven versie van de Binic is bedoeld voor werktuigdragers met een laadvermogen van minimaal 850 kg voor de versie met 500 liter watertank. Voor de 1.000 liter uitvoering moet het laadvermogen 1.350 kg zijn. Met uitzondering van de aandrijving is de techniek van de Binic hetzelfde als de overige Oeliatec-modellen. Dat betekent dat de watertemperatuur elektronisch geregeld wordt tussen de 99 en 100 graden celsius. De boiler is geschikt voor diesel en BtL (Biomass-to-Liquid). Met die laatste brandstof werkt de Binic CO2-neutraal.

Doordat de hydraulische aandrijving meer water kan verpompen levert de machine een hogere opbrengst van maximaal 20 l/min. De Binic kan daardoor optioneel uitgerust worden met diverse doseerbakken van 80 tot 120 cm breed. Deze doseerbakken zijn voorzien van de gepatenteerde spuitnozzle van Oeliatec. De fabrikant probeert daarmee onkruid te doden met zo min mogelijk water. De werksnelheid bedraagt circa 2 km/uur.

Aftakas

Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de Binic ook leverbaar in een aftakasaangedreven versie. Deze versie komt op een chassis in de hefinrichting van de trekker en wordt aan de achterzijde ondersteund met 2 zware zwenkwielen. De nieuwe Binic wordt leverbaar vanaf maart 2019.