Favoriet

Oogsttechniek

Automatische zaag- kloofmachine van BTD

Bloemenkamp Technische Dienstverlening uit Bathem (O) heeft in samenwerking met TBL-Techniek een automatische industriële zaag- kloofmachine ontwikkeld. De machine kan stammen tot maximaal 3,00 meter lengte zagen en kloven.

Bloemenkamp Technische Dienstverlening uit Bathmen (O) heeft een automatische industriële zaag- kloofmachine ontwikkeld. De machine kan stammen tot maximaal 3,00 meter lengte zagen en kloven.

De machine is geschikt voor bijna elk type laadvoertuig zolang deze voldoende hydraulisch vermogen en een 12-volts aansluiting heeft. De machine is er in een eenvoudige en automatische uitvoering: de ZKA-130-1 en ZKA-160-1. Voor de aandrijving hebben de machines respectievelijk 31 en 50,4 liter olie per minuut nodig. De kloofkracht bedraagt daarbij voor de eenvoudige machine 13,0 ton en voor de uitgebreide 16,0 ton. Beide machines beschikken over een 64 cm Stihl Harvester industrieel zaagblad. De kloofcapaciteit ligt volgens de fabrikant op gemiddeld 9 kuub per uur voor de automatische machine.

Kloofmessen

De afkortlengte van de stammen is 23 tot 50 cm. De stamdiameter mag variëren van 17 tot 45 cm. Het splijten van de stammen gebeurt met een kloofmes dat de stammen in twee, vier, zes of acht delen klooft. Het kloofmes is bij de ZKA-160-1 hydraulisch in hoogte verstelbaar zodat het aan de verschillende stamdiktes is aan te passen. De aansturing en bediening van de machines gaat via een besturingskast en aparte joystick. De ZKA-160-1 kan daarnaast nog in automatische modus werken.

Gerelateerde artikelen