Favoriet

Sportveldonderhoud

Demopark 2019: driedelige klepelmaaiers van Müthing

Op Demopark Eisenach, de Duitse buitenbeurs die plaats zal vinden van 21 tot en met 25 juni, laat de Duitse fabrikant van klepelmaaiers, Müthing, de nieuwe MU-E/F vario-maaicombinaties zien die vorig jaar zijn ontwikkeld.

De klepelcombinaties zijn er in breedtes van 3,6, 4,6 en 5,6 meter. Met een vermogen van 45 kW (60 pk) kun je volgens Müthing met de kleinste uit de voeten. De combinatie is er als een vlinder met een maaidek in de fronthef en twee op een gedragen frame in de driepuntshef achter, maar ook met een getrokken frame waarbij de drie maaidekken achter de trekker hangen en niet getild te hoeven worden met de hefinrichting.

MU-Vario in de typeaanduiding staat voor de maaidekken met een traploos instelbare tegensnijdplaat om de mate van verkleining in te stellen. De maaidekken kunnen optioneel individueel worden uitgeschakeld tijdens het maaien alsook worden geheven. Met alleen het middelste dek maaien kan bij beide varianten ook. De zij-maaiers zijn opgehangen met een parallellogramconstructie die zorgt voor bodemontlasting en waarin de aanrijdbeveiliging schuilgaat.

Een eerste machine werkt al in Nederland. Dat is één van de machines uit de voorserie. Dit najaar moeten de productiemodellen volgen.