Favoriet

Transport

Demopark 2019: Stihl Smart Trailer

Als je accu’s gebruikt in het openbaar groen is de vraag waar je de accu’s weer aan de netstroom kunt leggen soms cruciaal om de hele dag elektrisch te kunnen werken. Als deze vraag niet eenduidig beantwoord kan worden, biedt gereedschap met een benzinemotor soms toch meer soelaas.

Om dit probleem voor eens en altijd weg te nemen ontwikkelde Stihl in een conceptstudie de ‘Smart Trailer’, een tandemas-aanhanger voor achter de auto met vaste huif. Het belangrijkste onderdeel van de trailer is een groot accupakket zodat er altijd accu’s op de werkplek opgeladen kunnen worden.

In de trailer is voor ieder apparaat ook een opbergplaats voorzien. De trailer is dus ook een mobiele garage. Daardoor hoeven accu’s bij terugkomst van de klus niet meer uit de bus gehaald te worden. De trailer is bovendien voorzien van GPS en een alarminstallatie ter preventie van diefstal.

Stihl Connect Pro

Via Stihl’s fleetmanagementsysteem Connect Pro kan iedereen met toegang en beschikking over internet op afstand inzien welke machines in de trailer zijn opgeborgen, welke in gebruik zijn, hoeveel energie nog voorhanden is en wat de onderhoudstoestand van alle gereedschappen is. Alsook of de accu in de trailer wordt opgeladen via het stroomnet. In de trailer kun je via een monitor informatie over de machines inzien. De trailer is voorzien van een werkbank om bijvoorbeeld kettingen te slijpen. Bovendien is er in de trailer nog een container voor maai- en snoeiafval geïntegreerd.

Op Demopark 2019 wil Stihl onder de bezoekers peilen hoeveel interesse er is in het ‘Smart Trailer Concept’.

Gerelateerde artikelen