Favoriet

Maaien

Stihl verbetert zitmaaiers

De Duitse machinebouwer Stihl heeft zijn zitmaaiers bij de tijd gebracht. De RT-serie is er in maar liefst negen varianten met snijbreedtes van 80 tot 125 cm.

Met het besluit om het merk Viking met ingang van dit jaar te schrappen en de machines voortaan onder de naam en de oranjewitte kleuren van het moederbedrijf op de markt brengen, heeft Stihl de zitmaaiers ook meteen een update gegeven.

Belangrijkste wijziging is de loop van de aandrijfriem. Niet alleen neemt hierdoor de slijtage van de afdrijving af, de motor is ook beter in staat om het vermogen op de wielen over te brengen. Volgens Stihl merk je dat vooral bij het bergop rijden en maaien en bij het sneeuwschuiven. Ook zou de machine minder trillingen doorgeven aan de bestuurder en zo het comfort verhogen.

Grasopvangbak

De kleinste machine uit de RT-serie kan een gazon aan van 4.000 vierkante meter, de grootste kan gazons aan met een grootte van 10.000 vierkante meter. De meeste modellen worden geleverd met een grasopvangbak met een inhoud van 250 liter op de kleinste maaier tot 350 liter op het grootste model. Legen doe je door een hendel op de grasopvang naar voren te halen.

De goedkoopste variant kost net geen 3.000 euro, inclusief btw. Voor het topmodel moet 5.600 euro worden neergeteld.

Gerelateerde artikelen