Favoriet

Maaien

Drie gebruikers over Perfect-klepelmaaiers

In natuurgebieden en langs sloten kun je met een klepelmaaier uit de voeten. In het bermonderhoud moeten de maaiers tegen een stootje kunnen. Tuin en Park Techniek vroeg drie gebruikers naar hun ervaringen met de machines van Perfect.

Loonbedrijf De Bruijn uit Lopik (U.) maait bermen, braak- en natuurterreinen en in de landbouw met twee Perfect-combinaties en een losse achtermaaier. Al met al goed voor zo’n 600 uur maaiwerk. De maaiers van De Bruijn zijn allemaal van het type ZF2. De laatste combinatie kwam in 2018 op het bedrijf. Hier staat een 147 kW (200 pk) sterke Fendt tussen. “Dat kwam zo uit, maar het werkt goed”, zegt directeur-eigenaar Anton de Bruijn. “Bij een klepelmaaier van een ander merk scheurde de constructie na drie jaar werken. Dat heb ik met maaiers van Perfect nog niet meegemaakt. Tweemaal hebben we een klepelas krom gehad. Waarschijnlijk nadat er een kei doorheen was gegaan. Per jaar gebruiken we ongeveer anderhalve set klepels. Dit zijn de exemplaren van 2,2 kg. Op één machine hebben we na drie jaar de klepelaslagers vervangen en die van de looprol preventief.”

Benieuwd naar de mening van de andere gebruikers? Je leest het, naast de achtergrond en de technische gegevens van de klepelmaaiers, in het nieuwste nummer van vakblad Tuin en Park Techniek.