Favoriet

Maaien

GTH 2019: Raymo-elektrische werktuigendrager

Spider-importeur Machines4Green toont op GroenTechniek Holland de op afstand bedienbare Raymo-werktuigendrager. Kopers van de Raymo Torpedo hebben de keuze uit een variant met een hybride aandrijving of één met een volledig elektrische aandrijving met accu’s.

Kopers die kiezen voor de volledige elektrische variant, kunnen met een volgeladen accupakket een uurtje of vier maaien. Kies je voor de hybride aandrijftechniek dan houdt de machine het vol tot de tank leeg is.

Op GroenTechniek Holland was er voorop de werktuigendrager een elektrisch aangedreven maaier gemonteerd met drie messen en een werkbreedte van 104 cm. Maar de fabrikant heeft plannen om ook andere werktuigen voor de werktuigendrager te ontwikkelen.

Hellingen

De vierwielaangedreven machine kan hellingen aan tot maximaal 35 graden. Doordat 80 procent van het gewicht op de voorwielen rust, is de machine bijzonder wendbaar. Dat in combinatie met de lage hoogte (51 cm) maakt de machine volgens de importeur bijzonder geschikt voor het maaien onder zonnepanelen.

De Raymo wordt gebouwd in Tsjechië, net als de Spider-hellingmaaiers die Machines4Green ook naar Nederland haalt. Met de hybride aandrijftechniek kost de werktuigendrager, inclusief de maaier 23.500 euro. Kies je voor de volledig elektrische Raymo met twee accupakketten, dan kost de machine inclusief de maaier circa 31.000 euro.

Gerelateerde artikelen