Favoriet

Maaien

Barbieri X-Cut 80 met klepels

In navolging van de X-Rot presenteert de Italiaanse fabrikant Barbieri de X-Cut. De radiografisch bestuurbare taludmaaier heeft in tegenstelling tot z’n voorganger geen mulchdek, maar is voorzien van een klepelmaaier.

Importeur Lozeman heeft de nieuwste Barbieri-telg bij de vestiging in Elst geïntroduceerd. De machine heeft een 23 pk Briggs&Stratton motor. De machine heeft zogeheten crawler tension. Dat is een functie op de rupsen waarmee dikke takken of andere voorwerpen niet klem komen te zitten tussen het binnenwerk van de rups en de rups zelf.

Met de X-Cut 80 kan op een helling tot 45 graden gemaaid worden. De maaier van je weg laten rijden is eenvoudig. Moet je de machine terug halen dan wordt links recht en andersom. Om de gebruiker wat moeite te besparen heeft Barbieri op de afstandsbediening een knop waarmee je de stuurrichting van de joystick kunt omkeren.

GPS

De nieuwe Barbieri kan rijden op GPS. Op dit moment zijn er drie maaipatronen beschikbaar. In een rechte lijn van A naar B; een te volgen pad tussen A en B; en een patroon waarbij eerst de buitenste baan van een perceel gemaaid wordt en daarna de binnenkant. De X-cut 80 is in het najaar van 2020 leverbaar.

Gerelateerde artikelen