Favoriet

Algemeen

Tuin en Park Techniek themanummer: Maaien

De nieuwste uitgave van vakblad Tuin en Park Techniek staat in het teken van maaien. Zo bezochten we drie gebruikers van de Spearhead Trident Park, interviewden we Henk van den Brink van de gemeente Renkum en maakten we een overzicht van de elektrische zeroturnmaaiers die nu op de markt zijn.

De nieuwste uitgave van vakblad Tuin en Park Techniek staat in het teken van maaien. We bezochten drie gebruikers van de Spearhead Trident Park, we interviewden Henk van den Brink van de gemeente Renkum en we maakten een overzicht van de elektrische zeroturnmaaiers die nu op de markt zijn.

Drie gebruikers over de Spearhead klepelmaaier

Een sportveld maaien met een Spearhead Trident Park-klepelmaaier gaat snel en netjes, ook als het gras nat is. Bovendien liggen de onderhoudskosten van de machine veel lager dan van een kooimaaier. Ook tien jaar oude machines presteren nog uitstekend, melden gebruikers.

43 maairobots in gemeente Renkum

Bij wijze van test maait de gemeente Renkum achttien sportvelden met een vloot van maar liefst 43 maairobots. Sportcoördinator Henk van den Brink vertelt over zijn ervaringen met de grote robotvloot.

Elektrische zeroturnmaaiers

Steeds meer fabrikanten wagen de stap en rusten zeroturnmaaiers uit met een volledig elektrische aandrijving. Tuin en Park Techniek bekijkt wat er te koop is en wat er nog ‘in het vat zit’.

Benieuwd naar alle verhalen in het maai-nummer? Je leest het in vakblad Tuin en Park Techniek. Liever de digitale versie van het vakblad? Raadpleeg dan het online archief.