Favoriet

Trekkers

Rigitrac introduceert taludtrekker met kantelbare cabine

Het Zwitserse Rigitrac introduceert de SKH 60 taludtrekker die voorzien is van een kantelbare cabine. Op hellingen corrigeert de trekker de hellingshoek en zit de chauffeur dus altijd recht.

De taludtrekker heeft een viercilinder Deutz-motor met een inhoud van 2,9 liter. Dit blok levert een vermogen van 55,4 kW (75 pk) en voldoet aan de Stage V-emissie-eisen. De dieseltank heeft een inhoud van 75 liter. De wielen worden hydrostatisch aangedreven. Het voertuig heeft twee rijbereiken; van 0 tot 18 km/h en van 0 tot 40 km/h. Dankzij vierwielbesturing is het voertuig erg wendbaar. De draaicirkel is 3,2 meter. Het voertuig kan ook in hondengang rijden.

Standaard is de trekker voor en achter voorzien van een 540 en 1.000 toeren aftakas. De hydrauliekpomp heeft een opbrengst van 60 liter per minuut bij een druk van 200 bar. Zowel de front- als achterhef kunnen 2.000 kg tillen. Het leeggewicht van de trekker is 3.290 kg.

Opvallend is dat de cabine naar links en rechts kan kantelen. Hellingen tot 30 procent kan het voertuig op deze manier corrigeren, waardoor de bestuurder rechtop zit.

Gerelateerde artikelen