Favoriet

Maaien

Iseki introduceert op afstandbestuurbare rupsmaaiers

Iseki komt met nieuwe op afstand bestuurbare rupsmaaiers. Het gaat om drie modellen. Ze hebben een werkbreedte van respectievelijk 70, 80 en 95 cm.

Iseki komt met nieuwe op afstand bestuurbare rupsmaaiers. Het gaat om drie modellen. Ze hebben een werkbreedte van respectievelijk 70, 80 en 95 cm.

Het kleinste model uit de RCBE-serie is elektrische aangedreven en is voorzien van een 10 kW elektromotor. De gebruiksduur bedraagt volgens importeur Vanderhaeghe ongeveer 3 tot 5 uur. De maaihoogte van deze machine is via de afstandsbediening instelbaar van 30 tot 150 mm.

De grotere modellen hebben een hybride aandrijving. De rupsen worden in dat geval aangedreven door 48 volt elektromotoren. Deze machines zijn respectievelijk voorzien van een 9 kW (13 pk) Kawasaki motor en een Kawasaki EFI motor met een vermogen van 19 kW (26 pk). Er zijn verschillende opties voor deze maaiers leverbaar, zoals een hef achterop, een sneeuwshuif, een kantenmaaier en een kantensnijder.

Alle machines hebben een verlaagd frame, wat voor stabiliteit op het talud moet zorgen. De maximale hellingshoek bedraagt dan 45 graden. De maaiers kunnen zowel voor- als achteruit maaien. De slagmessen kunne wegklappen. Het mes-systeem bestaat uit wegklapbare slagmessen. Standaard zijn de machines te bedienen met een afstandsbediening. Optioneel is ook GPS-besturing leverbaar.

Importeur Vanderhaeghe laat de machines tijdens vakbeurs Groen Techniek Holland zien. Die beurs vindt plaats van 14 tot 17 september in Biddinghuizen.

Gerelateerde artikelen