Favoriet

Trekkers

Keestrack B1e elektrische trekker

Het Belgische Keestrack werkt in samenwerking met het Zwitserse Rigitrac aan de elektrische trekker B1e. Door de samenwerking lijkt het voertuig sterk op de Rigitrac SKE 40 die sinds eind 2020 op de markt is. De B1e is voor het eerst te zien op de Bauma in München. Vervolgens toont Keestrack de elektrische trekker op de EIMA in Bologna.

Het Belgische Keestrack werkt in samenwerking met het Zwitserse Rigitrac aan de elektrische trekker B1e. Door de samenwerking lijkt het voertuig sterk op de Rigitrac SKE 40 die sinds eind 2020 op de markt is. De B1e is voor het eerst te zien op de Bauma in München. Vervolgens toont Keestrack de elektrische trekker op…

De B1e van Keestrack heeft net als de SKE 40 van Rigitrac een nominaal vermogen van 40 kW (54 pk) en een maximaal vermogen van 64 kW (87 pk). Het grootste verschil is de kleur van de trekker. De machine van Keestrack is namelijk gespoten in het donkergrijs met geel, de kleur die ook op andere Keestrack machines te vinden zijn. De productie van de trekkers vindt plaats bij Keestrac dochterbedrijf Goldoni in het Italiaanse Migliarina.

Over de afzet van de trekkers zijn Rigitrac en Keestrack het eens geworden. De machines van Rigitrac worden verkocht in Zwitserland, Oostenrijk, Zuid-Tirol en het Zuiden van Duitsland. Keestrack brengt de trekkers aan de man in de rest van Europa en overzeese landen.

De B1e heeft aan de voor- en achterzijde een elektrisch aangedreven aftakas (540/750/1.000 tpm). De achterhef kan 1.500 kg aan. De hydrauliekopbrengst bedraagt 40 l/min. De B1e heeft een olietank met een inhoud van 17 liter. De elektrische trekker heeft een wielbasis van 1.728 mm, is 1.322 mm breed en weegt 2.300 kg. Over de prijs van de trekker meldt Keestrack nog niets.

Gerelateerde artikelen