Favoriet

Trekkers

BCS werkt Volcan 85 bij

Trekker- en machinefabrikant BCS werkt de Volcan 85 trekker bij. De 55,4 kW sterke machine krijgt onder meer een ruimere cabine.

Trekker- en machinefabrikant BCS werkt de Volcan 85 trekker bij. De 55,4 kW sterke machine krijgt onder meer een ruimere cabine.

De trekker is voorzien van een 2,5 liter Kohler viercilindermotor met een vermogen van 55.4 kW (75 pk). Verder is de trekker voorzien van een versnellingsbak met 16 versnellingen vooruit en 16 versnellingen achteruit die een snelheid van 40 km/h haalt. Standaard wordt de trekker geleverd met 540/540eco aftakas, optioneel kan een 540/1000 aftakas worden gemonteerd. De hydrauliekpomp heeft een opbrengst van 51 liter per minuut en de hefinrichting kan een gewicht van 2.300 kg tillen.

De besturing van de trekker is afhankelijk van de uitvoering. In de RS-uitvoering heeft de Volcan een normale besturing, terwijl AR-versie knikbesturing heeft. Ook kan er worden gekozen voor de Dualsteer uitvoering met knik- én standaardbesturing. Verder is er nog de MT-uitvoering voor op hellingen met standaard besturing.

Het gewicht van de trekkers met cabine is 2.390 kg in RS uitvoering, 2470 kg in AR uitvoering, 2.540 kg in Dualsteer uitvoering en 2.500 kg in MT uitvoering. De RS, AR en Dualsteer zijn ook zonder cabine leverbaar en zijn in dat geval 150 kg lichter. De cabine van de trekker is ruimer en het interieur is onder handen genomen. Zo zijn de pedalen naar voren geplaatst en zijn de trekkers voorzien van een nieuw dashboard. Verder is de Volcan uitgerust met nieuwe ledverlichting.

Ferrari en Pasquali

Ook zal BCS de trekkers via de dealers van Ferrari de trekkers als de Ferrari Vega 85 verkopen en via het dealernetwerk van Pasquali als de Pasquali Orion 85.