Ego
Favoriet

Bladblazen op accu met 260 km/u

Een machine die veel geluid produceert doet vermoeden dat deze ook krachtig is. Maar zet je een stille elektrische auto naast een ronkend op brandstof rijdend exemplaar, is al snel duidelijk wie het snelste optrekt. Dat veel geluid gelijk staat aan veel vermogen is met de komst van de accu technologie wel ontkracht. En dat is goed nieuws voor iedereen die buiten werkt met tuinmachines. Zelfs met bladblazers!  

Een machine die veel geluid produceert doet vermoeden dat deze ook krachtig is. Maar zet je een stille elektrische auto naast een ronkend op brandstof rijdend exemplaar, is al snel duidelijk wie het snelste optrekt. Dat veel geluid gelijk staat aan veel vermogen is met de komst van de accu technologie wel ontkracht. En dat…

De accubladblazer revolutie

Van bladblazers op accu werd altijd gezegd dat deze brandstof varianten niet konden overtreffen. Inmiddels is het tegendeel wel bewezen. Kijk maar eens naar de technische specificaties van een brandstof aangedreven bladblazer ten opzichte van een accu bladblazer. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er een paar brandstof bladblazers op de markt zijn, die nog steeds krachtiger zijn dan accu varianten. Maar kijk je naar de gangbare modellen bladblazers voor de professionele gebruikers dan is blazen op accu een goed alternatief. Zeker in een markt waarin de omgeving en gemeentes steeds meer vragen om machines die geen uitstoot produceren en ook minder geluidsoverlast.  

Specificaties toegelicht

Over de specificaties gesproken heeft fabrikant EGO Power+ dit jaar een nieuwe professionele bladblazer op de markt gebracht, de LB8000E, die we graag toelichten. Deze bladblazer wordt aangedreven door twee accu’s en maakt gebruik van EGO’s PeakPowertm technologie. Door deze technologie kan de machine de volledige capaciteit van beide accu’s gelijktijdig gebruiken en werd het mogelijk om deze machine uit te rusten met een nog krachtigere motor. Met deze motor realiseert de LB8000E:

  • Luchtsnelheid: 260 km/u
  • Blaaskracht: 26 Newton
  • Maximale luchtverplaatsing: 1360 m3/u

Het luchtdebiet van maar liefst 1360 m3/u, stelt de gebruiker in staat om een grote hoeveelheid droge bladeren in een uur te verplaatsen. De snelheid van 260 km/u zorgt de deze bladblazer ook natte en verkleefde bladeren makkelijk kan wegblazen en zelfs zwaarder puin kan verplaatsen.

Tot 2,5 uur blazen zonder accuwissel

Daar waar je bij een brandstof bladblazer af en toe moet tanken om weer verder te blazen, moet je bij een accubladblazer simpelweg de accu wisselen. Blijven we nog even bij de EGO LB8000E dan kun je, wanneer je deze bladblazer op de hoogste stand gebruikt, met twee 12 Ah accu’s 48 minuten blazen. Op de laagste stand kun je er zelfs tot tweeëneenhalf uur mee blazen. De 12 Ah accu is de zwaarste handgedragen accu (3,6 kg) in het assortiment. Omdat het harnas dat bij deze blazer hoort, is voorzien van twee batterijsleuven, die zich aan weerszijden van het rugharnas bevinden, zorgt dit dat het harnas centraal op de rug wordt uitgebalanceerd en het gewicht goed wordt verdeeld. Omdat alle accu’s op alle machines in het assortiment passen, zou je ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een 6 Ah accu (2,5 kg). Het gewicht is hierbij lager, maar dit geldt ook voor de gebruiksduur. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.